Tancar[X]

El “colmado” Tordera l’any 1945.
Anys 60, el “colmado” Tordera es converteix en Autoservei
Anunci a La Vanguardia de la inauguració del primer Superservis.
El Supermercat d’Avinyó 11-13 el dia de la inauguració 1961
Els Tordera, pare i fill conversant amb el que fou bisbe de Barcelona, Narcís Jubany.
Les dependentes de Superservis es presentaven en aquesta fotografia.
Promoció de Coca Cola a Superservis els anys 60.
La inauguració del Supermercat va ser tot un esdeveniment.
Des de 1960 apostem pels mostradors de Carnisseria i Xarcuteria.
Joan Tordera el dia de l’estrena de l’Autoservei d’Aribau 1964.
Anatolia Dilla darrera el mostrador a l’Autoservei Tordera.
La fruiteria del carrer Aribau 156, anys 70.
SUPERSERVIS SUPERMERCATS som una empresa familiar dedicada al comerç detallista d’alimentació i drogueria a la ciutat de Barcelona des de 1945, amb una clara vocació de servei molt proper als seus clients, i que avui dia continua confiant amb força en aquest model de supermercat, potenciant i tenint cura dels seus valors.


La Història de Superservis

El passat, el present i el futur dels nostres supermercats estan lligats a la història de la família Tordera Dilla i a l’evolució de tres generacions implicades en el negoci.

foto_historia

separa_historia


Els orígens del negoci: Els Avis.

L’avi, en Joan Tordera Codina (1914-2003), nascut a la vila d’Aiguafreda, comença d’aprenent a l’edat de 14 anys en un gran “colmado” a la Gran Vía de Barcelona, propietat de la família Tarradellas (oncles i nebots del que fou president de la Generalitat).

El 1945 s’inaugura el “colmado” Tordera al carrer Aribau 160, xamfrà amb carrer Còrsega. Finalitzada la Guerra Civil i després d’haver viscut dures situacions, arriba la post-guerra i en Joan Tordera obre el seu propi “colmado” amb l’ajuda del Sr.Tarradellas.

L’àvia, Anatolia Dilla Tafalla (1923-2004), en aquells temps vivia a prop del colmado Tordera, on va conèixer a l’avi Joan.
L’àvia “Anita”, nascuda a la Torre del Compte (Terol), emigra a Barcelona amb 13 anys empesa per la crua situació viscuda durant la Guerra Civil a la zona de l’Aragó.
En Joan i l’Anatolia es casen el 1949, l’any 1951 neix el seu fill Lluís Tordera Dilla i estableixen la seva vivenda a la rebotiga del colmado.

Cap a mitjans dels 60 es fa una reforma al “colmado” i esdevé l’Autoservei Tordera, i a principis dels 70 s’adquireix un local al carrer Aribau 156 per convertir-lo en la Fruiteria.


Supermercats Superservis: L’evolució.

L’any 1960 Joan Tordera funda juntament amb altres socis la societat SUPERSERVIS S.A. El primer Supermercat de Superservis s’ inaugura el febrer de 1960, a les galeries Astòria, situades a les Rambles de Barcelona davant de Canaletes. L’èxit va ser tan gran que amb 11 mesos es va poder obrir un segon supermercat al carrer Avinyó nº 11-13. A partir dels anys 70, la família Tordera DIlla adquireix la propietat de l’empresa i en Lluís, amb empenta, dedicació i confiança en els coneixements adquirits, es fa càrrec del supermercat del carrer Avinyó. Els anys 80 es comença una etapa de nous projectes amb l’entrada a l’empresa d’en Carlos Marco Dilla, cosí d’en Lluís. Ambdós al capdavant de la societat Superservis, S.A., permeten que el model de supermercat es consolidi adaptant-se als nous temps i fa possible l’obertura de nous establiments: El Supermercat del carrer Diputació 178 a l’Eixample. (1985) El Supermercat “Mestres” del carrer Major de Sarrià 85 al barri de Sarrià. (1998) El Supermercat del carrer Ramón i Cajal 49 al barri de Gràcia. (2001) El Supermercat del carrer Vallirana 21, al barri del Farró. (Sarrià-Sant Gervasi) (2007).


Present i futur: créixer amb els nostres clients.

Actualment, amb la tercera generació de la família implicada en la gestió del negoci, el nostre repte és mantenir viva l’essència de la botiga de barri, propera i útil pels seus veïns, amb el compromís de seguir millorant cada dia en el nostre vincle de servei amb els clients i en la relació qualitat-preu dels nostres productes.

separa_historia


Galeria d'imatges

feu click a la imatge per ampliar

foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto
següent història >>
Escriu-nos la teva història!